×

Behavazódtunk

Behavazódtunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Behavazódtunk

Az elmúlt hetek enyhe időjárása fellelkesített a kiskert megtervezésére, de még tél van és ezt a mai nap bizonyította is, így a tervezgetést félretéve hólapátot fogtunk. Leesett vagy 15 centi hó és továbbra is óriási pelyhekben szakad, reggelre talán ki se tudjuk majd nyitni az ajtót. Bárcsak fogadhatnánk vendégeket, gyönyörködhetnétek ebben a szépséges havazásban! Kijönne egy egész sereg hóember ekkora csapadékmennyiségből és a hátsó kertben a domboldalon nagyokat lehetne szánkózni. 2020-ban még márciusban is havazott, ezért van erre esély 🙂

A nagy mínuszokra készülve az állatkák extra adag szalmát kaptak az óljukba és a takarmányt kiegészítjük egy kis birssel a többletkalória biztosítása miatt. Meleg vizet szoktunk nekik vinni naponta többször, hogy ne fagyjon be olyan hamar az itatójuk. A tojást egy-két óránként lehozzuk, bár nem tudom mennyi idő után és milyen hidegben fagyna meg, hiszen a sárgája főleg zsír és a fehérje is, hát, az meg fehérje. Ha van erről valakinek információja, az mindenképpen írja meg.

A múlt heti cseresznyés poszt írásakor eszembe jutott, hogy van még rengeteg lefagyasztva, ezért újrakreáltam gyerekkorom egyik kedvenc menzás ételét, a gyümölcsmártással tálalt husit. Cseresznye mellett kökényt is olvasztottam ki, amit november végén szedtünk, szintén a kertből. Figyelem, a kép csalóka, ez teljesen normál méretű cseresznye, a kökény viszont gigantikus – azért látszik, hogy ez szőlőtermő terület, más gyümölcsök is nagyon jól érzik itt magukat.

Ti szoktatok gyümölcsöt enni főételként?