×

Behavazódtunk

Behavazódtunk

Az elmúlt hetek enyhe időjárása fellelkesített a kiskert megtervezésére, de még tél van és ezt a mai nap bizonyította is, így a tervezgetést félretéve hólapátot fogtunk. Leesett vagy 15 centi hó és továbbra is óriási pelyhekben szakad, reggelre talán ki se tudjuk majd nyitni az ajtót. Bárcsak fogadhatnánk vendégeket, gyönyörködhetnétek ebben a szépséges havazásban! Kijönne egy egész sereg hóember ekkora csapadékmennyiségből és a hátsó kertben a domboldalon nagyokat lehetne szánkózni. 2020-ban még márciusban is havazott, ezért van erre esély 🙂

A nagy mínuszokra készülve az állatkák extra adag szalmát kaptak az óljukba és a takarmányt kiegészítjük egy kis birssel a többletkalória biztosítása miatt. Meleg vizet szoktunk nekik vinni naponta többször, hogy ne fagyjon be olyan hamar az itatójuk. A tojást egy-két óránként lehozzuk, bár nem tudom mennyi idő után és milyen hidegben fagyna meg, hiszen a sárgája főleg zsír és a fehérje is, hát, az meg fehérje. Ha van erről valakinek információja, az mindenképpen írja meg.

A múlt heti cseresznyés poszt írásakor eszembe jutott, hogy van még rengeteg lefagyasztva, ezért újrakreáltam gyerekkorom egyik kedvenc menzás ételét, a gyümölcsmártással tálalt husit. Cseresznye mellett kökényt is olvasztottam ki, amit november végén szedtünk, szintén a kertből. Figyelem, a kép csalóka, ez teljesen normál méretű cseresznye, a kökény viszont gigantikus – azért látszik, hogy ez szőlőtermő terület, más gyümölcsök is nagyon jól érzik itt magukat.

Ti szoktatok gyümölcsöt enni főételként?

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*