A foglalással vendégeink a házirendben leírtakat magukra, hozzátartozóikra és kisállataikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!


Felelősségvállalás:

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető nem vállal felelősséget.


Szállás:

Az érkezés napján a szobát vendégeink 15.00 órától foglalhatják el és azokat a kijelentkezés napján 10.00 óráig kell elhagyniuk. Kérjük vendégeinket az éjszakai csend betartására 22.00 órától 7.00 óráig, továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.


Dohányzás:

Az épületben dohányozni TILOS! Az udvaron dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakó hely környéke, valamint a filagória (KARÁM). Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, a hamutartót használni!


Tűzrakás, bográcsozás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával (tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellőli eltávolítása). Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották. A tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos! A tűzgyújtás csak a tulajdonosok beleegyezésével történhet.


Az épület zárása:

Távozáskor és éjszakára kérjük az épületek bejáratait kulcsra zárni. Kijelentkezéskor a kulcsokat hagyják az ajtóban, magukkal ne vigyék el. A kaput este 22 órakor bezárjuk, ha később érkeznek vissza a szállásra, kérjük jelezzék.


Háziállatok:

A vendégház területére háziállatot előre egyeztetve lehet csak hozni.


Parkolás:

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak, hogy a többi lakót ne zavarják a szabad mozgásban, parkolásban. Parkolni az erre kijelölt zárt parkolóban ingyenesen lehet.


Berendezési tárgyak használata:

Kérjük Önöket a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatára! A ház régi bútorokkal van berendezve, amelyek használata fokozott figyelmet igényel. A dekorációs célt szolgáló régi használati tárgyakat, képeket ne vegyék le, vagy el a helyükről, és ne adják oda gyermekeiknek játszani. A benti berendezési tárgyakat ne vigyék ki az épületből. A  berendezési tárgyak a szállásadó tulajdonát képezik, ha azokban a nem rendeltetésszerű használat esetén kár vagy sérülés keletkezik, azt a vendégek kifizetni kötelesek. Az apartmanban, szobákban való átrendezés csak a tulajdonos előzetes beleegyezésével lehetséges.


Takarítás:

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt kérjük, hogy ügyeljenek a tisztaságra. Hosszabb tartózkodás esetén 4 éjszaka után kérhető takarítás.


Szemét elhelyezése:

A háztartási szemét gyűjtése zárt szemetesekben történik. Ha elfogy a szemetesbe való zsák, kérem szóljanak. Ha ezek megtelnek az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a nagy kukába. Szelektív hulladékgyűjtés folyik nálunk, kérjük környezetünk védelme érdekében a papírt, a műanyag palackokat és a sörös és egyéb alumíniumdobozokat laposra taposva helyezzék a sárga hulladékgyűjtő edénybe.


Fűtés:

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet gázfűtés lát el. Továbbá minden apartmanban található fatüzelésű kályha, amelybe vendégeink is begyújthatnak, mielőtt azonban ezt megtennék, a tulajdonosokkal technikai egyeztetés szükséges. A begyújtáshoz szükséges eszközök egy része (piszkafa, seprű, stb.) az apartmanokban megtalálható a kályhák mellett.


Kert és játszótér:

A kertet a házigazdák gondozzák. Kérjük ügyeljenek a növények épségére. Mivel a területen birkákat, tyúkokat tartunk, az udvar egy része le van kerítve. Kérjük, a kapuk zárására fokozottan vigyázzanak! A játszóteret 3-14 éves kor közötti gyerekek csak szülői felügyelet mellett használhatják, saját felelősségre.


Szauna és fürdődézsa

Használtuk előzetes egyeztetéshez kötött, naponta az egyik választható. Amennyiben több vendég is szeretné igénybe venni, azért, hogy egymást ne zavarják, 2 órás idősávokat egyeztetünk. Kérjük, a balesetek elkerülése végett ne vigyenek fel üvegpoharakat a szaunához és dézsához, és gyerekek csak szülői felügyelet mellett használhatják mindkettőt. A dézsa csak tartós fagypont feletti külső hőmérséklet esetén használható. Szaunázáshoz lepedőt, olajat biztosítunk. A szauna használata alkoholos állapotban szigorúan tilos


 

A vendégházból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás, rongálás és az állatok zavarása. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles! Mint minden háztartásban, a vendégházakban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosoknak haladéktalanul jelezni.

Köszönjük együttműködésüket!

Jó pihenést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!