A foglalással vendégeink a házirendben leírtakat magukra, hozzátartozóikra és kisállataikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!

Felelősségvállalás:

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető nem vállal felelősséget.

Szállás:

Az érkezés napján a szobát vendégeink 14.00 órától foglalhatják el és azokat a kijelentkezés napján 10.00 óráig kell elhagyniuk. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22.00 órától 7.00 óráig, továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.

Dohányzás:

Az épületben dohányozni TILOS! Az udvaron dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakó hely környéke, valamint a filagória (KARÁM). Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, a hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával (tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellőli eltávolítása). Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották. A tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos! A tűzgyújtás csak a tulajdonosok beleegyezésével történhet.

Az épület zárása:

Távozáskor és éjszakára kérjük az épületek bejáratait kulcsra zárni. Kijelentkezéskor a kulcsokat hagyják az ajtóban, magukkal ne vigyék el!

Háziállatok:

A vendégház területére háziállat díj ellenében hozható be. Csak egészséges, rendszeresen oltott és jól szocializált állatot áll módunkban fogadni a többi vendég és a telken élő állatok (kutya, macska, haszonállatok) nyugalmát biztosítandó. Kutyát futtatni a kijelölt területen lehet és az állatok után a piszkot fel kell szedni.

Parkolás:

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak, hogy a többi lakót ne zavarják a szabad mozgásban, parkolásban. Parkolni az erre kijelölt helyen ingyenesen lehet.

Berendezési tárgyak használata:

Kérjük Önöket a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatára! A ház régi bútorokkal van berendezve, amelyek használata fokozott figyelmet igényel. A dekorációs célt szolgáló régi használati tárgyakat, képeket ne vegyék le, vagy el a helyükről, és ne adják oda gyermekeiknek játszani. A benti berendezési tárgyakat ne vigyék ki az épületből. A benti berendezési tárgyak a szállásadó tulajdonát képezik, ha azokban a nem rendeltetésszerű használat esetén kár vagy sérülés keletkezik, azt a vendégek kifizetni kötelesek. Az apartmanban, szobákban való átrendezés csak a tulajdonos előzetes beleegyezésével lehetséges.

Takarítás:

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt kérjük, hogy ügyeljenek a tisztaságra. Hosszabb tartózkodás esetén 4 éjszaka után kérhető takarítás.

Szemét elhelyezése:

A háztartási szemét gyűjtése zárt szemetesekben történik. Ha elfogy a szemetesbe való zsák, kérem szóljanak. Ha ezek megtelnek az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a nagy kukába. Szelektív hulladékgyűjtés folyik nálunk, kérjük környezetünk védelme érdekében a műanyag palackokat és a sörös és egyéb alumíniumdobozokat laposra taposva helyezzék a sárga hulladékgyűjtő edénybe.

Fűtés:

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet gázfűtés lát el. Továbbá minden apartmanban található fatüzelésű kályha, amelybe vendégeink is begyújthatnak, mielőtt azonban ezt megtennék, a tulajdonosokkal technikai egyeztetés szükséges. A begyújtáshoz szükséges eszközök egy része (piszkafa, seprű, stb.) az apartmanokban megtalálható a kályhák mellett.

Kert:

A kertet a házigazdák gondozzák. Kérjük ügyeljenek a növények épségére. Mivel a területen birkákat, tyúkokat tartunk, az udvar egy része villanypásztorral van lekerítve. Kérjük, erre fokozottan vigyázzanak!

 

A vendégházból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás, rongálás és az állatok zavarása. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles! Mint minden háztartásban, a vendégházakban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosoknak haladéktalanul jelezni.

Köszönjük együttműködésüket!

Jó pihenést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!