A foglalással vendégeink a házirendben leírtakat magukra, hozzátartozóikra és kisállataikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető nem vállal felelősséget.

Az érkezés napján a szobákat vendégeink 15.00 órától 19:00 óráig foglalhatják el és azokat a kijelentkezés napján 10.00 óráig kell elhagyniuk. Érkezéskor és távozáskor a szállásadó vagy megbízottja minden esetbe személyesen jelen van. A kulcsokat a szállásadó vagy megbízottja adja át, távozáskor a kulcsokat a szállásadónak vagy megbízottjának kell leadni. Kérjük vendégeinket, hogy az ettől eltérő időpont igényüket telefon jelezzék a szállásadónak az érkezés, illetve a távozás előtt legalább 24 órával! Kérésüknek a vendégház foglaltságának függvényében igyekszünk eleget tenni. Előzetesen nem egyeztetett és 1 órát meghaladó késői távozás esetén a szállásadó jogosult 12.000 Ft szállásdíj felárat felszámítani a vendégnek.

Vendégeink részére 24 órás (éjjel-nappal hívható) ügyeleti szolgáltatást biztosítunk. ha bármilyen kérése problémája merülne fel, kérjük, hogy hívja a +36-20-315-0189 vagy a +36-30-560-5611 telefonszámot!

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak, hogy a többi lakót ne zavarják a szabad mozgásban, parkolásban! Parkolni az erre kijelölt helyen, az Árpád utca 11. alatti vendégházhoz tartozó privát parkolóban ingyenesen lehet.

A szálláshelyen vendégek kizárólag napközben fogadhatók 09:00 órától 22:00 óráig a szállásadó előzetes engedélyével. A látogatók felelősségét a foglalással rendelkező szállóvendég átvállalja.

A vendégházba és annak udvarára semmilyen háziállatot nem lehet bevinni! Ettől eltérni kizárólag a szállásadó előzetes engedélyével lehet.

Vendégeink és falu lakóinak nyugodt pihenése érdekében kérjük az éjszakai csend betartását 22:00 órától 7:00 óráig. Kérjük, hogy a délutáni csendes pihenő ideje alatt, 14:00 órától 16:00 óráig legyenek tekintettel a többi szállóvendégre!

Vendégeink részére korlátlan és ingyenes hozzáférést biztosítunk a szélessávú internet-szolgáltatáshoz. Wifi: Telekom-99C074; PW: KemencesHaz2020

Minden lakóegységben található egy modern síkképernyős televízió. Vendégeink számára apartmanonként 1 felhasználó erejéig korlátlan és ingyenes hozzárést biztosítunk a NETFLIX teljes magyar és idegennyelvű kínálatához. A televízió bekapcsolása, és a távirányító NETFLIX gombjának megnyomása után válassza ki a lakóegység nevét!

Az épületben dohányozni TILOS! Az udvaron dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakó hely környéke, valamint a filagória (KARÁM). Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, a hamutartót használni.

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt kérjük, hogy ügyeljenek a tisztaságra. Hosszabb tartózkodás esetén 5 éjszaka után kérhető az ingyenes takarítás, az ágyneműk és törülközők cseréje.

Kérjük Önöket a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatára. A ház régi bútorokkal van berendezve, amelyek használata fokozott figyelmet igényel. A dekorációs célt szolgáló régi használati tárgyakat, képeket ne vegyék le, vagy el a helyükről, és ne adják oda gyermekeiknek játszani. A benti berendezési tárgyakat ne vigyék ki az épületből. A benti berendezési tárgyak a szállásadó tulajdonát képezik, ha azokban a nem rendeltetésszerű használat esetén kár vagy sérülés keletkezik, azt a vendégek kifizetni kötelesek, illetve viselik a felelősséget.

A háztartási szemét gyűjtése zárt szemetesekben történik. Ha ezek megtelnek az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a nagy fekete kukába. A faluban szelektív hulladékgyűjtés folyik. Kérjük környezetünk védelme érdekében a papírt a kék szelektív kukába, a műanyag palackokat és a sörös és egyéb alumíniumdobozokat laposra taposva helyezzék a sárga hulladékgyűjtő edénybe. Kérjük, hogy a használt üvegeket ne dobják be egyik kukába sem, azokat a mosogató alatti szekrényben helyezzék el!

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet gázfűtés lát el. A fűtési időszakban (október 15-től április 15-ig) a szállásadó által garantált szobahőmérséklet 20,5Co. Előzetes egyeztetés alapján a szállásadó lakóegységenként 1-1 mobil termosztátot biztosít a vendégek részére, amellyel saját maguk állíthatják be kívánt hőmérsékletet.

Az egyes lakóegységekben található fatüzelésű kályhákba kizárólag szállásadó gyújthat be!

A kertet a szállásadó gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére!

A vendégház kertjétől a birtok többi része kerítéssel van elválasztva. Ezen a területen haszonállatok is találhatók. Emiatt kérjük vendégeinket, hogy erre a birtokrészre ne menjenek be! Természetesen a birtok egyéb részeit is szívesen megmutatjuk vendégeinknek, de erre csak a szállásadó vagy megbízottja személyes kíséretében van lehetőségük.

Vendégház kertjében található fürdődézsát a vendégek nem használhatják!

Minden lakóegység teljesen felszerelt konyhával rendelkezik, amelyet a vendégek önállóan használhatnak. A konyhákban kávéfőző és vízforraló berendezés is megtalálható. Ezekhez minden esetben bekészítünk kávékapszulákat és különböző filteres teákat – ezeket vendégeink korlátlanul felhasználhatják.

A vendégház étkeztetési szolgáltatást nem nyújt, de szolgáltató partnerünktől házhoz szállított reggelit lehet rendelni. A reggelit vendégein önállóan megrendelhetik a Zsenge Gourmet Bolt és Kávézó internetes oldalán: https://zsengegourmet.hu/reggeli-rendeles/. Kérésükre természetesen a szállásadó is megrendeli a vendégek részére a reggelit. A reggeli árát minden esetben a vendég közvetlenül a szolgáltatónak fizeti meg.

Vendégeink számára szabadtéri étel elkészítési lehetőségeket is biztosítunk (lásd a későbbiekben).

A vendégház minden lakóegységében alapfelszereltségként megtalálható 1-1 mikrohullámú sütő és vízforraló. Előzetes kérés esetén térítésmentesen bekészítünk a vendégek számára:

 • babágyat matraccal, vízhatlan lepedővel és szúnyoghálóval
 • etetőszéket
 • baba fürdető kádat, fürdőszobai gyermek fellépőt,
 • WC szűkítőt.

A vendégház kertjében található gyermek játszórészt kizárólag szülői felügyelet mellett és csak 14 éven aluli gyerekek használhatják!

Kérés esetén az alábbi eszközök térítésmentes használatát biztosítjuk a vendégek számára:

 • Vasaló és vaslóállvány
 • Cipőápoló készlet
 • Varrókészlet és olló
 • Esernyő

Kérés esetén az alábbi eszközök térítésmentes használatát biztosítjuk a vendégek számára – kérjük jelezzék előzetesen igényüket:

 • 2 db túrakerékpár (vendégházon kívüli használatra)
 • Tollasütők és labdák (a vendégház kertjén belüli használatra)
 • Frizbi korong (a vendégház kertjén belüli használatra)

A sporteszközöket – a többi vendég zavarása nélkül – a vendégház kertjében lehet használni. Javasoljuk a kert középső szintjén található kocsiszín előtti nagy tér használatát.

A fentieken felül a vendégház közösségi helyiségében – Guzsalyas – található játékokat (kártyák, csocsóasztal, társasjátékok) vendégeink szabadon használhatják. A Guzsalyasban található darts játékot 14 éven felüliek – 14-18 éves kor között kizárólag szülői felügyelet mellett – használhatják!

Az udvaron található kijelölt tűzrakó, bográcsozó és grillező hely a három apartman részére, közös használatra van fenntartva. A szabadtéri főzéshez-sütéshez a szálásadó fát és térítés elenében faszenet is biztosítn. Tüzet rakni csak a kijelölt helyen, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával lehet (tűz mellett oltóanyag – pl. 1 vödör víz – elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellőli eltávolítása). Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A tűzifán, faszénen és papíron kívül más anyagok égetése szigorúan tilos! A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására az eszközök letisztítására. A tűzgyújtás, grillezés csak a szállásadó előzetes beleegyezésével történhet.

Noszvajon és környékén rengeteg lehetősége van vendégeinknek a szabadidő aktív eltöltésére. Kérjük tájékozódjanak az alábbi lehetőségek segítségével:

 • a lakóegységekben található behelyezett
  • szöveges turisztikai tájékoztatónk
  • és a település összes látnivalóját és szolgáltatóját bemutató térkép (a térképen szereplő QR kódot használva további információkhoz juthatnak)
 • a helyi önkormányzat internetes tájékoztatója: https://turizmus.noszvaj.hu/

Természetesen minden kérésükre szívesen válaszolunk, segítünk önöknek a programok összeállításában, megszervezésében!

Előzetes kérés esetén szívesen küldjük el vendéginknek partnereink – a noszvaji Kónya Borház és az egri Tóth Ferenc Pincészet (Egri Borvár) – borkostolójának árajánlatát!

Tűz és komolyabb baleset, valamint rendőrségi ügy esetén, amit legelőször hívjon (ne felejtse, hogy felelőtlen hívás esetén Ön viseli annak következményeit):

 • Mentők: 104
 • Tűzoltóság (katasztrófavédelem): 105
 • Rendőrség: 107
 • Segélyhívó központ (egységes európai szám): 112

A fenti számok bármelyikének hívása után kérjük haladéktalanul értesítse a szállásadót is a +36-30-560-5611 telefonszámon!

 

Orvosi ügyelet: 3300 Eger Szálloda út 2/A; Telefon: +36-36-314-104; Hétfő-Vasárnap: 16:00-8:00

Gyógyszertár: 3325 Noszvaj, Kossuth Lajos út 20., Telefon: +36-36-563-050; Hétfő-Péntek: 9:00-11:00

Fogorvosi ügyelet: 3300 Eger Klapka Gy. út 1.; Telefon: +36-36-788-322; Hétvége, ünnepnap: 8.00-13.00

A vendégházból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás, rongálás és az állatok zavarása. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles! Mint minden háztartásban, a vendégházakban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosoknak haladéktalanul jelezni.

Köszönjük együttműködésüket!

Jó pihenést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!